dissabte, 1 d’agost del 2009

ESPORTS (III)

Corredors de muntanya 08-09

El passat diumenge 19 de juliol es disputà la 3a Clàssica Olla de Núria - 1r Gran Premi Internacional de les Nacions que proclamà Kilian Jornet i Mireia Miró campions de Catalunya de curses de muntanya. Per nacions Catalunya va ésser la guanyadora indiscutible.
La cursa té la sortida i l’arribada davant del Santuari de Núria, i el recorregut de 21 quilometres, consisteix en crestejar alguns dels diversos pics que envolten la Vall de Núria.
Alguns punts del recorregut, coincidint amb els controls de pas i els avituallaments, van aplegar nombrosos aficionats que animaven el pas dels corredors i corredores. En aquest sentit, l'organització havia previst tres itineraris que conduïen a punts emblemàtics del recorregut com el Puigmal, el coll de Finestrelles i el pic de l'Àliga.
Aquesta cursa, organitzada per la Unió Excursionista de Vic, que va aplegar més de 400 participants ,va comptar amb la participació de tres atletes vicentins: L’Andreu Vila, l’Amadeu Bosch, i l’Andreu Simón. Tots tres atletes finalitzaven la seva temporada 2008-2009 amb aquesta competició, i la veritat és que els resultats van ser immillorables.
L’Andreu Vila(25è) amb la seva meritòria vint-i-cinquena posició tornava a donar mostres de la seva gran regularitat, i constatava així de que la propera temporada pot tornar a estar entre els millors corredors de muntanya del panorama català.
L’Amadeu Bosch(79è), tot i el seu bon paper, va acusar el desgast d’una temporada molt sobrecarregada de competicions i va patir problemes musculars en la fase final de la cursa. Tot i això la temporada de l’Amadeu es pot qualificar de molt bona.
Finalment toca parlar de l’Andreu Simón(32è), que tornava a competir després de dos mesos en els que s’ha dedicat a preparar-se per la Selectivitat i per les proves d’INEFC. Arribava a aquesta competició molt curt de preparació i tot i així va demostrar el seu gran potencial per aquesta especialitat, situant-se en els primers llocs de la classificació general tot i ser un atleta de categoria junior.