dimecres, 1 de juliol del 2009

Cultura (I): ENHORABONA TERRABASTALL

Comença a sonar la dolça i esperada melodia del flabiol. Les mans estan entrellaçades com a signe de germanor. Tots amb els peus junts, esperant que el tamborí faci el repicó que indicarà que ja es pot començar a dansar.
Els cors de tots i cadascun dels concursants bateguen fort i al rostre s’hi pot veure un lleu somriure, una barreja de nervis i emoció. Els ulls brillen amb la il•lusió de saber que tothom està a l’aguait d’ells, els debutants, la colla TERRABASTALL.
Així és com segurament es van sentir els vuit jovenets i jovenetes d’entre 5 i 8 anys que el dia 27 de juny van debutar per primera vegada al concurs de sardanes de Rubí.
Van participar com a colla aleví, competint amb tres colles més i ballant conjuntament amb un total de divuit colles de diferents categories.
Per la nostra vila aquest va ser un esdeveniment històric ja que fa aproximadament més de cinquanta anys que no hi ha cap colla sardanista a SVH competint en un concurs del Campionat de Catalunya.
Per la mainada, però, aquest va ser un dia encara més especial ja que van viure la satisfacció de rebre un cúmul d’aplaudiments i enhorabones per part de tot el públic assistent al concurs. Així van veure recompensada tota l’entrega, l’entusiasme i l’esforç esmerçats setmana rere setmana des del mes de setembre.
Esperem que la rotllana de germanor que aquesta mainada ha teixit creant ,a més, vincles d’amistat, s’engrandeixi i es vagi consolidant. Fent d’aquesta manera que l’estima per la nostra vila creixi al mateix temps que ho fa l’estima per la nostra dansa, la sardana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada